Tekst objavljen: 25.03.2013 10:10        


Vlada želi da proda Telekom ali samo ukoliko se pojavi investitor koji će za 100 odsto vlasništva ponuditi iznos od 2,5 milijardi evra, piše Blic i navodi da za sada nema investitora koji se zvanično obratio Vladi s najavom da želi da bude strateški partner za Telekom.

Prodajemo samo ceo Telekom i to za 2,5 mlrd. evra

- Kontakti o mogućim investitorima u nacionalnog teleoperatera su, uglavnom, neformalni. Znamo da se za Telekom interesuje jedna ruska i jedna američka kompnija, ali još nema nikakvih zvaničnih razgovora na tu temu - kažu u Vladi.

Oni dodaju da bi u slučaju da postoji i formalno interesovanje, bio raspisan međunarodni tender za prodaju Telekoma a kojem bi prethodila i vešemesečna procedura pripreme javnog poziva.

Inače, pred vikend je objavljena izjava vlasnika ruske finansijke korporacije AFK da razmatraju mogućnost učešća u privatizaciji Telekoma Srbija i da će o tome uskoro doneti odluku.

Na sajtu kompanije se navodi da je AFK sistem osnovan 1993. godine i da danas ulazi u deset najjačih kompanija po ukupnoj zaradi, kao i da je na 315. mestu na spisku "Fortune Global 500".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Telekom Srbija prodaja Telekoma Srbija privatizacija telekomunikacije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana