Tekst objavljen: 26.02.2013 12:10        


Uprkos najavama, još nema rešenja za kljente koji imaju stambene kredite u švajcarskim francima. Kako Blic nezvanično saznaje, tako nešto građani bi mogli da očekuju tek za nekoliko nedelja, odnosno krajem idućeg meseca.

Problem kredita u francima još ni blizu rešenja

U bankama kažu da se intenzivno radi na iznalaženju rešenja. Dugotrajnost traženja, po svemu sudeći kompromisa koji će zadovoljiti s jedne strane klijente a s druge strane i banke, opravdava se komplikovanošću procesa.

Iz Narodne banke Srbije su rekli da centralna banka mora da vodi računa o svim dužnicima, kao i da svojim merama ne može da stvara neravnotežu između građana koji su zaduženi u francima i onih čiji je dug u evrima.

Ono što je stav NBS je da ne treba podgrevati nerealna očekivanja, niti tražiti rešenje koje je u stilu opšteg oprosta dugova, već ono što je održivo i za banke i za klijente. Predlog udruženja „Efektiva“ za rešenje je da se ti krediti u francima konvertuju u evre, ali po kursu na dan isplate kredita.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
stambeni kredit stambeni krediti krediti kredit krediti u švajcarcima kašnjenje u otplati otplata kredita Srbija dužnici

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana