Tekst objavljen: 08.04.2013 14:30        


Privrednici Srbije smatraju da je vlada u prvom kvartalu ove godine radila lošije nego u poslednjem kvartalu lane, s obzirom na to da je veći broj ministara dobio nižu ocenu ili zadržao istu, saopštila je Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Privrednici: Samo Vučić i Dinkić rade bolje

Samo su potpredsednik vlade i ministar odbrane, Aleksandar Vučić, i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić bolje ocenjeni za odgovornost u radu. Vučiću je, kao najviše ocenjenom funkcioneru, ocena povećana sa 3,9 na 4,3 a Dinkiću sa 2,9 na tri.

Na listi su i guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković koja je popravila ocenu sa 3,6 na 3,8, kao i gradonačelnik Beograda Dragan Djilas kome je ocena smanjena sa 3,4 na 2,8. Treću godinu za redom NALED na kraju svakog kvartala objavljuje izveštaj o stanju regulatorne reforme u Srbiji.
Nižu ocenu dobio je premijer Ivica Dačić - sa 3,7 na 3,5, dok se ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić sa smanjenom ocenom sa 2,6 na 2,3 izdvojio kao najlošije ocenjeni ministar.

U istraživanju je ocenjivan učinak 15 funkcionera, a nepromenjene ocene imali su ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić - 3,7, ministarka energetike Zorana Mihajlović - 3,5 i ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić - 2,6.

Niže ocene u poređenju s prethodnim kvartalom, pored Mrkonjića, zabeležili su i ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović, sa 3,3 na tri, i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovan Krkobabić, sa 2,9 na 2,8.

U prethodnom kvartalu nisu bili ocenjivani ministar prosvete Žarko Obradovoć, koji je sada dobio ocenu 2,7, zatim ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović - 3,1, ministar poljoprivrede Goran Knežević - 2,6 i ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević - 2,6.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Vlada Srbije ministri Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana