Tekst objavljen: 01.02.2013 13:30        


Samostalni sindikat pilota Srbije zatražio je reviziju raspolaganja imovinom Jat ervejza (Airways) u toku restrukturiranja zbog štete koja je naneta toj aviokompaniji.

Piloti mole Nikolića, Dačića, Vučića: Spasite Jat (Wo st 01/CC-BY-SA 3.0/Wikimedia Commons)

Piloti su zatražili podršku za tu reviziju u otvorenom pismu upućenom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, premijeru Ivici Dačiću i ministrima odbrane, saobraćaja i finansija.

- U poslednjih 10 godina odlukama Vlade Srbije iz Jata je bez nadoknade izdvojeno ili prodato za neadekvatnu cenu skoro sve što je kompanija godinama sticala iz profita - ističe se u pismu.

Navodi se i da su aerodromi Tivat i Podgorica prodati 2002. godine za 10 miliona dolara Vladi Crne Gore, a da je njihova stvarna vrednost 160 miliona evra i jednaka, na primer, sadašnjoj vrednosti četiri aviona "erbas 320" (Airbus) koji se trenutno nude Jat ervejzu.

Sindikat pilota je naveo i da su u periodu do 2005. iz Jata bez nadoknade izdvojeni Jat tehnika, Hoteli Slavija, Apartmani Kopaonik i Jat ketering, čija se ukupna vrednost procenjuje se na 250 miliona evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
jat airways Jat aviokompanije aviosaobraćaj vazdušni saobraćaj piloti avioni

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana