Tekst objavljen: 03.04.2013 12:50        


Japanska firma Panasonik potpisala je ugovore o kupovini objekta, koji je nekad bio u vlasništvu nemačkog Reuma, i time i ozvaničila svoj dugoročniji ostanak u Srbiji.

Panasonik nastavlja proizvodnju u Svilajncu

Predstavnici Panasonika potpisali su dva ugovora, Ugovor o prodaji nepokretnosti sa SBER Bankom, kojim su postali vlasnici objekta veličine oko 10.000 m kvadratnih i Ugovor o regulisanju prenosa prava na 2,90 hektara zemljišta sa opštinom Svilajnac.

Ugovore su potpisali generalni direktor Panasonic Lighting-a za Evropu Hirojašu Eriguči ( Hiroyasu Eriguchi ), generalni direktor Panasonik Lighting Devices Serbia Dirk Bantel i predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Smatram da je ovo danas jasan signal da počinjemo da sprovodimo sledeći korak u istoriji Panasonika. Panasonik uveliko napreduje u opštini Svilajnac, a u bližoj budućnosti primetićete i dalje pomicanje u oblasti novih tehnologija koje će se proizvoditi baš u Svilajncu. Ovo je jasna poruka i signal opštini Svilajnac i Srbiji da će Panasonik nastaviti da posluje i proizvodi u Svilajncu kao i do sada uz mogućnost dodatnih investicija – izjavio je Dirk Bantel generalni direktor Panasonic Lighting Devices Serbia. 

U Svilajncu Panasonik posluje već 30 meseci i posle brojnih pregovora doneli su odluku da kupovinom ovog objekta i zemljišta ostanu u Srbiji i nastave proizvodnju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
svilajnac panasonik srbija panasonik panasonik u srbiji

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana