Tekst objavljen: 12.02.2013 9:25        


Pojedini predstavnici katoličke crkve najavili su da će samo na svetu misu 21. septembra, koja će biti služena u okviru proslave 17 vekova Milanskog edikta, u Niš stići stotinu hiljada vernika iz regiona.

Niš: Kako 100.000 turista smestiti u 4.000 kreveta

Verovatno će i na dan centralne državne proslave 6. oktobra u Niš stići na desetine hiljada posetilaca, a biće ih u većem broju i drugim danima, od početka do kraja jubileja.

Ovakve najave još jednom su podsetile na činjenicu da grad u kojem je rođen car Konstantin, koautor Milanskog edikta, ima samo 4.000 kreveta u svim hotelima, motelima ili hostelima, a da najveći hoteli u gradu i okolini nisu u zavidnom stanju.

- Nije nam ni najavljeno ni potvrđeno da će doći više desetina hiljada turista u jednom danu, mada verujemo da je to moguće. Iako postojanje 4.000 smeštajnih jedinica na teritoriji grada na prvi pogled može izgledati nedovoljno - nije. Ne zabrinjava me broj ljudi koji bi mogao da dođe - kaže Uroš Parlić, direktor Turističke organizacije Niš.

On kaže da će se "nedostatak hotelskih kapaciteta nadomestiti pre svega privatnim smeštajem. Već u toku ovog meseca imaćemo konkurs za građane Niša koji imaju stanove ili sobe koje mogu da ponude gostima. Niš nije mali grad, biće dosta stambenih jedinica u ponudi, ima i zanimljivih seoskih područja, a smeštajne mogućnosti pruža i okolina grada. Smeštaj koji je udaljen dvadesetak kilometara od Niša nije ništa za turistu koji dođe iz sveta".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Aleksandar 12.02.2013 12:12

    Neka se organizuju građani u privatnim kućama. Red je da i obični građani malo profitiraju, a ne samo neki investitori koji imaju para za hotele.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija ugostitelji hotel hoteli turisti turizam

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana