Tekst objavljen: 27.03.2013 11:50        


Ekonomske diplomate koje nisu dobro radile posao biće povučene, a ostali moraju da imaju konkretne zadatke koje će morati efikasnije da izvršavaju.

Neuspešne ekonomske diplomate vraćaju se kući

- Doći će do povlačenja određenih ekonomskih diplomata, zbog nezadovoljstva njihovim radom - rekao je državni sekretar u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine Dragovan Milićević.

On kaže da oni moraju da povezuju srpska preduzeća sa velikim kompanijama iz drugih zemalja.

Na skupštinskom odboru za privredu je rečeno i da ekonomske diplomate ne treba da obavljaju deo posla za koji su zaduženi srpski ambasadori u inostranstvu, niti da se preklapaju sa poslovima koje vrši srpsko Ministarstvo spoljnih poslova.

- Sve to je potrebno da bi Srbija više izvozila domaće proizvode, jer je naša zemlja sada jedna od najzatvorenijih država po izvozu roba i usluga, što mora de se promeni da bi srpska privreda opstala i razvijala se - naglasio je Milićević i dodao da je najvažnije na razne načine podržati izvoz, jer naša privreda ne može da preživi, ako bude radila samo za domaće trižište.

On je naveo da je godišnja vrednost srpskog izvoza oko 16 milijardi evra dok Češka, samo od izvoza automobila, ostvaruje godišnji prihod od oko 26 milijardi evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
strane investicije strani investitori ekonomija Srbija ekonomski ambasadori ekonomske diplomate

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana