Tekst objavljen: 08.04.2013 9:49        


Prvi javni poziv od poslodavaca, putem Savezne agencije za zapošljavanje Nemačke, doći će već sledeće sedmice. Radi se o zapošljavanju oko 250 negovateljica iz BiH koji će morati da ispunjavaju određene uslove.

Nemačka zove radnike iz BiH, plata 1.600 evra

Bruto plata za ove radnike bi trebala biti oko 1.900 evra, a neto od 1.500 do 1.600 evra, a na poziv se mogu prijaviti oni koji imaju završenu srednju medicinsku školu (opšti ili pedijatrijski smer) i znaju nemački jezik.

Direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH Adnan Delić je naglasio da će svi oni na osnovu javnog poziva morati dostaviti određenu dokumentaciju kojom potvrđuju svoje znanje.

- Jedan od osnovnih uslova je poznavanje nemačkog jezika, a Savezna agencija za zapošljavanje Nemačke će putem svojih službi u BiH izvršavati proveru znanja nemačkog jezika da bi sklopili ugovor sa njima - dodao je Delić.

Negovatelji iz BiH moći će u Nemačkoj neprekidno da rade do dve godine, s tim da postoji mogućnost da ponovo rade kod nemačkih poslodavaca.

Delić je istakao da se radi o legalnom načinu zapošljavanja građana u inostranstvu na određeno vreme, te da će oni imati sva radna prava kao i zaposleni državljani Nemačke.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zaposleni radnici gastarbajteri posao traženje posla bosna i hercegovina BiH Nemačka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana