Tekst objavljen: 17.04.2013 12:10        


Poreska policija već nedelju dana u saradnji s komunalnom policijom i tržišnom inspekcijom kontroliše sve lokacije na kojima se nelegalno prodaje rezani duvan. Do sada su zaplenili 95 kilograma rezanog duvana, 746 kutija filter-papira i 100 mašinica za uvijanje duvana.

Nelegalna trgovina duvanom cveta na pijacama

Protiv 29 lica od kojih su oduzeti duvan i oprema podnete su prekršajne prijave. Ipak, domišljati prodavci koji su već razradili posao čuvaju duvan u tezgi i dele vizit-karte mušterijama.  

I pored strogih zabrana, prodavci duvana rade punom parom. Malo teže ih je pronaći na pijacama jer morate da se raspitate kod nekoliko prodavaca dok vam neki od njih ne otkrije ko je duvandžija.

Cena je od 1.200 do 4.000, koliko cene kilogram hercegovačkog. Koliko je ovo povoljno, vidi se ako uporedite cene duvana u specijalizovanim prodavnicama, gde za 40 grama treba izvojiti oko 250 dinara.

Nemaština i konstantno poskupljenje cigareta primorali su pušače da pređu na duvan. Računica “pušača preletača” kaže da je motanje cigareta tri puta isplativije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
duvan cigarete pušenje pušači

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana