Tekst objavljen: 13.02.2013 14:45        


Narodna banka Srbije (NBS) još radi na pripremi najboljeg rešenja za otplatu kredita indeksiranih u švajcarskim francima, izjavila je guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković.

NBS radi na rešenju otplate kredita u francima (Medija centar Beograd)

- Nismo spori već temeljni - rekla je Tabakovićeva komentarišući raniju najavu da će NBS uskoro objaviti rešenje koje će pomoći građanima koji otplaćuju kredite indeksirane u francima.

- Isuviše je veliki broj problema vezanih za kredite u francima. Radimo na tome da se donese dobro rešenje, kako bi bili zadovoljni svi učesnici na tržištu - istakla je guvernerka.

Ona je dodala da će za NBS biti značajna odluka suda u sporu koji je protiv tri banke koje su odobravale kredite u francima pokrenulo udruženje potrošača Efektiva.

Efektiva je pozvala NBS da bude učesnik u tom sporu, na strani tužioca, ali centralna banka, kako je rekla guvernerka, ne može da prihvati taj poziv jer nema ovlašćenje da učestvuje u postupcima za zaštitu kolektivnih prava i interesa potrošača.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
banka banke nenaplativi krediti otplata kredita kašnjenje u otplati kredit krediti krediti u švajcarcima jorgovanka tabaković guverner Narodne banke Srbije Narodna banka Srbije nbs

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana