Tekst objavljen: 29.04.2013 9:10        


Hrvatski mediji pišu o tome kako bi posle Jata avioprevoznik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Etihad mogao da kupi i Kroacija erlajns, čime bi Zagreb mogao da postane regionalno čvorište za transfer putnika do Dalekog istoka i Afrike.

Nakon Jata, Etihad kupuje i Kroaciju erlajns?

U sedećih godinu i po Vlada Hrvatske bi mogla da proda nacionalnu aviokompaniju Kroacija erlans, a analitičari smatraju da opcija da se Etihad nakon Jata okrene Kroacija erlajnsu i krene u dokapitalizaciju hrvatskog avio prevoznika nije nerealna.

Time bi arapska kompanija potpuno ovladala našom regijom. U tom slučaju očekuje se da bi glavno čvorište bilo organizovano u Zagrebu, koji bi u tom slučaju postao most prema Dalekom istoku, a u budućnosti možda i prema Africi.

Iako beogradski aerodrom u ovom trenutku ima veći broj putnika nego zagrebački, stručnjaci procenjuju da Zagreb ima veću šansu da postane čvorište. U tome će, naravno, veliku ulogu imati novi vlasnik zagrebačkog aerodroma.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
UAE ujedinjeni arapski emirati emirati Hrvatska Srbija vazdušni saobraćaj aviosaobraćaj aviokompanije etihad Jat jat airways kroacija erlajns croatia airlines

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana