Tekst objavljen: 24.09.2013 17:00        


Svaka društvena mreža ima svoj identitet koji kreiraju njeni većinski korisnici. Neke od njih su omiljene među mladima, druge među visoko plaćenim zaposlenim ljudima, a izgleda da se većina društvenih mreža sistematski i specijalizuje za određenu publiku.

Na kojoj ste mreži: Najviše zarađuju korisnici Fejsbuka

Bi intelidžens, deo Biznis Insajdera, sakupljao je demografske podatke o korisnicima raznih društvenih mreža i ponudio svojim čitaocima zaključke koji će im pomoći da lakše targetiraju potencijalne klijente na webu. Evo nekih iznenađujućih otkrića:

1. Fejsbuk i dalje koriste pretežno mladi ali prošle godine je uočen rast njegovih korisnika od 45 do 54 godine starosti od 45% . Među američkim korisnicima Fejsbuka njih 73% ima primanja iznad 75.000 dolara godišnje (17% njih je na Tviteru).

2. Tviter koristi 27% mladih od 18 do 29 godina starosti, a tridesetogodišnjaka i četrdesetogodišnjaka dosta manji procenat.

3. Linkedin je međunarodna društvena mreža okrenuta ka muškim korisnicima.

4. Međutim, Google+ ju je prevazišla – ona je najorijentisanija prema muškom polu, koji čini 70% njenih korisnika.

5. Pinterest dominira među korisnicima tableta a prema podacima Nielsena 84% njegovih korisnika su žene.

6. Tumblr je najpopularniji među tinejdžerima i mladima a samo 8% njegovih američkih korisnika zarađuje preko 75.000 dolara godišnje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana