Tekst objavljen: 22.02.2013 15:30        


Mleko i proizvodi od mleka koji su u prodaji na teritoriji Srbije, u potpunosti su ispravni i nemaju štetne posledice po zdravlje građana, saopštila je Vlada Srbije.

Mleko bezbedno, neko ruši agrar zbog GM hrane

Vlada je najavila da će nadležne službe istražiti da li su o ispravnosti mleka davane netačne informacije, kako bi se, kako je navedeno, "uništila srpska agroindustrija".

Ministar poljoprivrede Goran Knežević kaže da iza kampanje oko sumnji na mleko zaraženo aflatoksinima stoje uvoznički lobi, monopolisti u proizvodniji stočne hrane i politički lobi Demokratske stranke.
- Nadležne službe će obaviti istrage zbog sumnji da se netačnim informacijama o navodnom neispravnom mleku uništava srpska agroindustrija i tržište i pokušavaju stvoriti uslovi da se u Srbiju uvozi stočna hrana od genetski modifikovanih organizama - istakla je Vlada.

Iz prodaje je, kako je navedeno, povučeno mleko "za koje postoji bilo kakva sumnja u pogledu kvaliteta i uzorci su poslati na ekspertizu u kredibilne međunarodne laboratorije".

Dodaje se da se detaljno obavljaju vanredne analize sirovog mleka i mlečnih proizvoda, kao i stočne hrane, a uvedene su i pojačane kontrole uvoznog mleka.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

4 komentara

  1. User image
    Dragan Belić 22.02.2013 15:44

    To što "kažedu" iz republičke vlade, za mene je - AFLA i OGEMA !!!

  2. User image
    Gradjanin 23.02.2013 12:20

    Siguran sam da je ovo tačno!

  3. User image
    Ana Lalović 24.02.2013 0:34

    Pijem i piću mleko, ne verujem u te price.......na sta su sve spremni naši političari.......gde će im duša, jednog dana, ako je uopšte imaju, ako je već nisu prodali "đavolu" A IZGLEDA DA JESU.....VERUJEM da iza kampanje oko sumnji na mleko zaraženo aflatoksinima stoji uvoznički lobi, monopolisti u proizvodniji stočne hrane, politički lobi Demokratske stranke. i ko zna ko još... NA ŽALOST!!!!!!!!!!!

  4. User image
    Smart 24.02.2013 15:59

    Kad bi imali STRUCNU JAVNOST ne bi nam svaku vest saopstavali politicari!!! Hvala ovom gospodinu ali njegovi pokusaji da utice na svest naroda su smesni. Narod je nepismen i ne razume ni mnogo jednostavnije koncepte a kamo li ovaj. Kad nam glavne informacije ne bi saopstavali politicari ne bi ni mogli da nam kreiraju ovakvu stvarnost. Nemamo novinare istrazivace i nemamo STRUCNU JAVNOST. Pa Brankica je jedina koja strucno obradjuje podatke do kojih dolazi istrazivanjem, a ne ceka da se informise preko saopstenja politicara. Brankica je nasa kompletna strucna javnost. Jedino je ona raskrstila sa komunizmom a svi ostali zive u stvarnosti koju kreiraju poluge vlasti, vlasti kojoj su svetski oci i korporacije zavrnuli ruku. Niko nama nije kriv sto nemamo istraivacki duh i ne znamo da koristimo google!!! Ko zna da koristi google moze detaljno da istrazi i da analizira U.S. Patent 6630507. Koliki je procenat ljudi kojima ce intelekt da dozvoli razumevanje sire slike na koju upucuje patentiranje ovako necega, sa tako neverovatnim pozitivnim delovanjem na organizam i tako neverovatno malo nezeljenih dejstava ??? Ko je patentirao? Kada je patentirao? Zasto je patentirao? A prvo i najvaznije, sta se sa tim sve moze??? Hocete da cekate da vam neki politicar otkrije tajnu ili cete da naterate sebe da naucite da koristite google? Pomoc prijatelja: Na wikipediji imate ceo patent sa referencama.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
mleko otrov kvalitet hrane zdrava hrana poljoprivreda Vlada Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana