Tekst objavljen: 17.04.2013 14:00        


Ministarka energetike Zorana Mihajlović kaže da će računi za struju za neki mesec drugačije izgledati i da iz duga za struju treba "ukloniti deo koji se tiče kamate na kamatu".

Mihajlović: Bez kamate na kamatu na dug za struju

- Račun za struju danas ne izgleda dobro i građani ne znaju koliko su kilovata potrošili, niti koliko ih istinski košta kilovat-čas električne energije - rekla je Mihajlović.

Mihajlović je apelovala na privredu i građane da prihvate reprogram duga "ma kolika im bila rata", izražavajući bojazan da bi u suprotnom za mesec ili dva moglo da se govori o broju onih koji su isključeni sa elektro-mreže.
Komentarišući reprogram dugova za struju privrede i domaćinstava, Mihajlović je rekla da se odluka Ustavnog suda iz prethodne godine mora poštovati i da kamata na kamatu nije moguća.

- Često se dešava da i kad otpišete kamatu za 2012. godinu, osnovni dug je toliko veliki a ispostavlja se da je to kamata na kamatu - kazala je ona i ponovila da se taj deo mora ukloniti.

Ono što još možda može da se uradi, to je da se poveća broj rata, navela je Mihajlović i podsetila da je na inicijativu Ministarstva energetike Upravni odbor EPS-a doneo odluku da produži rok otpisa kamate.

- Postoji tačan listing o tome šta je vaš osnovni dug i šta su kamate - napomenula je ministarka i dodala da su u EPS-u imali jako dobar softver za takve podatke.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Zorana Mihajlović Srbija energetika cena struje dug za struju potrošnja struje račun za struju struja potrošači

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana