Tekst objavljen: 22.05.2013 16:30        


Problem sa nedostatatkom IT stručnjaka ne postoji samo u Srbiji već u celom svetu i postoji plan sa fakultetima koji obrazuju ove kadrove da povećaju kvote, izjavila je savetnica u Ministarstvu finansija i privrede Jasna Matić.

Matić: Srbiji nedostaje IT stručnjaka

Ona je naglasila da su svi investitori iz IT sektora koji su došli u Srbiju jako zadovoljni kvalitetom ljudi koje mogu da zaposle i brzinom kojom ih mogu da zaposle.

- Nedostatak eksperata u ovoj oblasti je prisutan u celom svetu. Nama su tokom posete Americi u Majkrosoftu rekli da oni u svakom trenutku imaju jedan broj radnih mesta koji ne mogu da popune - navela je Matić.

Ona je naglasila da je u Evropi napravljena velika koalicija između država, ministarstava, ali i privrede, ali da se i u Srbiji radi na tome.

- Kod nas je predviđeno da napravimo institucionalnu saradnju privrede i fakulteta, kako mladi ne bi morali da se doškolovavaju. Takođe, podrška razvoju ove oblasti je i Strategija podrške informacionim tehnologijama koja je usvojena pre dva meseca - navela je savetnica u ministarstvu finansija.

Ovo ministarstvo je zajedno sa Infostudom pokrenulo akciju "Studiraj i ti IT", kako bi se približilo mladima , ali i njihovim roditeljima koliko ova grada nudi mogućnosti u zapošljavanju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Dejan 22.05.2013 18:55

    Pa cekajte ne razumem? Otisli ste u US da nudite nasu radnu snagu i da neko investira u Srbiju u IT oblasti i sad kazete odjednom da fali strucnjaka?


    Drugo pitanje za Jasnu Matic i premijera jeste kada ce da se obavi raspetljavanje lokalne petlje od razdelnika do korisnika? To nisu bakarne zice od Telekoma Srbija a oni se i dalje bave monopolisticki i samo ih oni koriste?
    I konacno ste ste uradili da uhapiste (Radunovic-Jankovic -Ratel + Drasko Petrovic - ETF). Tolike milione je drzava platila kao stetu za Sinergy a i dalje nema odgovornih.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
it industrija IT kompanije informatičari programeri Srbija karijera

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana