Tekst objavljen: 20.03.2013 16:10        


Ministar za trgovinu Rasim Ljajić kaže da je u Moskvi predložio proširenje spiska robe koja je oslobođena carine i da se u taj spisak uvrste automobili, cigarete, sir, šećer.

Ljajić: Hoćemo da izvozimo automobile u Rusiju

Ljajić je rekao da će zahtev biti razmotren i da postoji razumevanje, posebno za poljoprivredno-prehrambene proizvode.

- Što se tiče automobilske industrije tu postoje neke veće prepreke i o tome će ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić razgovarati u aprilu - naveo je on.

Ljajić je rekao da je dogovorena poseta Beogradu predstavnika Ministarstva poljoprivrede Rusije i tri velika trgovinska lanca, kako bi im bili prezentovani srpski proizvodi.

- To će biti velika šansa za naše proizvođače da izađu na rusko tržište - ocenio je Ljajić.

On je rekao da je predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin predstavio ruskim sagovornicima spisak od 45 projekata privatizacije u Srbiji, i oni su obećali da će ih predočiti mogućim ruskim investitorima.

Ljajić je izrazio uverenje da i na tom polju Srbija može da ima prve rezultate u smislu zainteresovanosti ruskih kompanija da se uključe u proces završetka privatizacije u Srbiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
rasim ljajić rusija partnerstvo sa Rusima izvoz izvoz automobila fijat fijat automobili srbija Fiat 500l srpski fijat srpski fića fabrika automobila

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana