Tekst objavljen: 14.03.2013 16:50        


Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) doćiće u Beograd 8. maja kako bi počela razgovore o tekućim ekonomskim kretanjima u Srbiji, izjavio je šef kancelarije te međunarodne finansijske institucije u Srbiji Bogdan Lisovolik.

Lisovolik: MMF dolazi da "proveri zdravlje" Srbije

To će biti "provera zdravlja" koju MMF sprovodi u zemljama članicama, kazao je Lisovolik i dodao da će misija imati mandat i da pregovara o novom aranžmanu sa Srbijom.

On je pojasnio da ako do dolaska misije sa vlastima u Srbiji ne bude postignut sporazum o ciljevima mera koje bi bile osnova za pregovore o programu, ili ako sporazum o programu ne bude mpogao da se postigne tokom misije, onda će misija MMF-a nastaviti samo sa konsultacijama o tekućim ekonomskim, fiskalnim i monetarnim kretanjima u Srbiji.

Kako je dodao, poslednje takve konsultacije sa Srbijom bile su 2010. godine.

Lisovolik je ocenio da trenutno postoji prostor da Vlada Srbije preduzme mere fiskalnog prilagodjavanja i sprovodi strukturne reforme. Predstavnik MMF-a nije hteo da procenjuje novi sporazum sa Srbijim, navodeći da će to zavisiti od pregovora sa srpskim vlastima.

Za sada je Srbija, kao je istakao, tražila stend baj aranžman sa MMF-om iz predostrožnosti i ako sporazum bude postignut, kasnije će se raspravljati o dugim karakteristikama programa koji bi bio ugovoren.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ekonomija Srbija Bogdan Lisovolik MMF misija MMF međunarodni monetarni fond

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana