Tekst objavljen: 25.03.2013 9:09        


Srbija ima odličnu lokaciju u centru Evrope, neverovatne ljudske resurse i brojne prirodne potencijale koji moraju da dovedu do ekonomskog uskrsnuća, rekao je ambasador Izraela u Beogradu Josef Levi i dodao da sve nabrojano može da dovede do ekonomskog čuda.

Levi: Srbija mora da bude privredno čudo

Levi je kazao i da je Izrael uočio nekoliko oblasti u kojima dve zemlje mogu da saradjuju.

Levi je kazao da Srbija ima neverovatne ljudske resurse - Srbi su medju najboljim inženjerima, radnicima, naučnicima. - Sve to mora da dovede do ekonomskog uskrsnuća, do ekonomskog čuda. Prosto mora. Ako se to ne desi, onda činite zločin sami nad sobom. Istinski verujem da će za nekoliko godina vaša zemlja doživeti svoj bum - zaključio je Levi.
- Prva su nekretnine. Mi nismo div na svetskom tržištu, ali su Izraelci ovde već namirisali ogroman potencijal i stižu, naše kompanije su već investirale više od 1,3 milijarde evra u Srbiji - naglasio je Levi.

On je izrazio uverenje da je poljoprivreda oblast koja bukvalno vapi za izraelskim učešćem.

- Ovde imamo kombinaciju iz raja - Srbija ima povoljne prirodne uslove, plodnu zemlju, pet-šest dobrih reka, odličnu radnu snagu, ali zastarelu tehniku - ocenio je Levi.

Prema njegovom mišljenju, ta tehnika mora da se modernizuje, a žetve i prinosi, koji su na srednjovekovnom nivou, ne smeju da zavise od kiše.

- Mi imamo prinose po hektaru pet ili šest puta veće od vas, a nemamo kišu. U pustinji proizvedemo pet puta više nego vi na, što se vode tiče, jednom od najblagoslovenijih tla u Evropi - naveo je Levi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ekonomija Srbija izrael agrar poljoprivreda

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana