Tekst objavljen: 06.02.2013 14:22        


Croatia Airlines do kraja godine mora da uloži oko 400 miliona kuna u program restrukturiranja ili joj preti bankrot, potvrdio je hrvatski ministar saobraćaja Siniša Hajdaš Dončić.

Kroacija erlajns: Rasprodaja, Arapi ili bankrot

Kako predviđenim uštedama i smanjenjem broja zaposlenih neće moći prikupiti novac, odlučeno je da se ta sredstva pronađu prodajom aviona i zemljišta ili pronalaskom strateškog parnera.

- Imamo dve mogućnosti. Prodati jedan ili dva aviona i zemljište ili pronaći strateškog partnera koji bi kupio 25 do 30 posto vlasništva Croatia Airlinesa. Ukoliko to ne uspe, sudbina kompanije je bankrot, a to svakako želimo izbeći jer bi to imalo teške posledice - napominje ministar Hajdaš Dončić.

Ovim planom namerava se spasiti Croatia Airlines od sudbine belgijske nacionalne kompanije Sabena ili mađarskog Maleva, koje su bankrotirale jer država više nije smela da daje podsticaje svojim aviokompanijama i time krši pravila tržišnog nadmetanja.

Kako neslužbeno saznaje Jutarnji list, u ovom se trenutku već nove određeni preliminarni razgovori sa Qatar Airwaysom i državnom aviokompanijom Saudijske Arabije oko ulaska u strateško partnerstvo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bankrot Hrvatska vazdušni saobraćaj aviosaobraćaj aviokompanije kroacija erlajns croatia airlines

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana