Tekst objavljen: 12.06.2013 11:59        


U vremenu "stezanja kaiša" i finansijske neizvesnosti, opštinari u Čajetini u Parizu su potpisali ugovor o izgradnji najduže gondole na svetu, pa će najkasnije u decembru 2014. godine centar najposećenije srpske planine vazdušnom linijom biti spojen sa Ski-centrom Tornik.

Kriza? Zlatibor dobija najdužu gondolu na svetu

Panoramska trasa biće duga devet kilometara, kod Ribničkog jezera biće izgrađena međustanica, a posetioci će na raspolaganju imati 55 najsavremenijih kabina za po 10 osoba. Za jedan čas, gondola će iznad Zlatibora moći da "prenese" 600 putnika.

Obaveza opštine je da prvu ratu od 350.000 evra uplati tokom narednih mesec dana, a ostatak novca biće isplaćivan u narednih pet godina, kažu u Opštini Čajetina i najavljuju da će pripremni radovi početi na jesen.

Prva vožnja zlatiborskom gondolom biće upriličena u decembru 2014. godine, do tada će biti završeni tehnički veoma složeni poslovi. U okviru izgradnje međustanice, obala Ribničkog jezera biće uređena i postaće novo turističko odredište.

Za ovako veliku investiciju, opštinare su ohrabrili dobri finansijski rezultati Ski-centra Tornik. Naime, samo tokom prošle godine gosti su na Zlatiboru "ostavili" 70 miliona evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
turisti turizam skijanje zlatibor

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana