Tekst objavljen: 07.02.2013 8:28        


Od 25 miliona dolara bespovratnog zajma Svetske banke, koji je Srbija potrošila za reformu penzijske administracije, skoro trećina je otišla u ruke raznih konsultanata.

Konsultantima 9 mil. USD za nepostojeći projekat

Zapravo, 150 "konsultanata“ podelilo je kolač od 8,91 milion dolara iz kredita koji će vraćati svi poreski obveznici, a da projekat za koji su pare namenjene još nije ni zaživeo, podaci su sa zvaničnog sajta Svetske banke.

Reč je o zajmu koji je ta finansijska institucija stavila Srbiji na raspolaganje još 2005. godine za realizaciju projekta „Konsolidacija naplate i reforma penzijske administracije u Srbiji“ (PARIP).

Podaci ukazuju na to da je više od 14 miliona dolara od kredita utrošeno na nabavku IT opreme, informacione sisteme, licence za hardvere i softvere, ali i kancelarijski nameštaj iz Eurosalona (95.000 dolara).

Ostatak novca, tačnije, 8,9 miliona dolara, raspodeljeno je kroz 150 konsultantskih ugovora vrednih od pola miliona do 1.000 dolara. Za dvadesetak njih je naveden naziv konsultanta, dok ostalima nije otkriven identitet na sajtu Svetske banke.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
penzijska reforma Srbija konsultanti svetska banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana