Tekst objavljen: 27.03.2013 10:10        


Najava ministra Velimira Ilića da su šeici iz Emirata zaintersovani da izgrade jedno od najmodernijih polo igrališta u Evropi podelila javnost. Neki se smeju uz komentar da ovdašnji narod "nema hleba da jede, a kamoli da igra polo, igru popularnu među svetskim džet-setom", dok drugi pričaju da je svaka investicija u gradu na Moravi - dobrodošla.

Ko će sa šeikom igrati polo u Čačku

Predstavnici Emirata navodno žele da naprave klub za negovanje ove drevne persijske igre i to na lokaciji čačanskog hipodroma. Pored najmodernijeg terena, izgradili bi hotel i druge prateće objekte i to - vrlo skoro.

Izjava je naišla na oštre kritike dela čačanske opozicije koja veruje da će i ova pompezno najavljivana investicija završiti kao i sve prethodne u režiji Velimira Ilića, nekadašnjeg gradonačelnika Čačka.

- Čačak bi bio mnogo srećniji kada bi šeici u Čačku pravili proizvodne ili poljoprivredne pogone, a polo igrali u Vojvodini. Jer, građani Čačka su mnogo stručniji za obavljanje proizvodne delatnosti, koja je u tradiciji ovog grada - kaže Dragan Bisenić, menadžer LDP u Čačku.

Na preljinskom hipodromu još nisu upoznati sa namerama Emiraćana.

- Sigurno je da će ljudi iz UAE uložiti novac u ono u čemu vide interes. Koliko god da ova ideja o izgradnji polo igrališta nekome izgledala nesvakidašnje, važno je da investicije u Čačak stižu - smatraju gradski čelnici.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija strani investitori strane investicije čačak UAE ujedinjeni arapski emirati emirati

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana