Tekst objavljen: 26.02.2013 14:10        


Sve količine mleka na rafovima u Srbiji potpuno su bezbedne i ispravne, kaže ministar poljoprivrede Goran Knežević i navodi da je "afera sa aflatoksinom otvorena da bi se nanela šteta srpskim stočarima i proizvođačima. Cilj je bio da, kada se sve uništi, u našu državu uvede genetski modifikovana hrana".

Knežević: Ni Supermen ne bi mogao da reši sve

Knežević tvrdi da Vlada neće dozvoliti da se srpski proizvođači mleka bace na kolena i poziva sve u državi da mirno sačekaju rezultate analize mleka koji treba da stignu iz Holandije i da bez ikakvog straha kupuju i konzumiraju mleko koje je sada u prodaji.

On tvrdi da je afera sa ”kancerogenim” mlekom politički motivisana "na osnovu toga što kancerogenog mleka nema, a pokretači afere žele pad Vlade Srbije ili njenu kapitulaciju na polju jedine privredne grane koja ima spoljnotrgovinski suficit, a to je poljoprivreda".

- Krajnji cilj je da se stočna hrana, a pre svega kukuruz i soja koji su proizvedeni u Srbiji proglase kancerogenim, čime bi se otvorio prostor i dalo opravdanje za uzgoj i uvoz genetski modifikovane stočne hrane. Opšte je poznato da je GMO lobi jedan od najmoćnijih u svetu, pa mu nije bio problem da angažuje pojedine političko-privredne strukture i medije u Srbiji - kaže on.

- Ja snosim odgovornost za rad čitavog ministarstva, ali treba reći da ni Supermen ne bi mogao za šest meseci od preuzimanja resora da popravi kompletno nakaradni sistem bezbednosti hrane i poljoprivredne politike koje je godinama uspostavljala i sprovodila vlast Demokratske stranke - kaže Goran Knežević

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    tinana 26.02.2013 14:51

    čovek je potpuno upravu. kako sad on kriv..

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
otrov zdrava hrana kvalitet hrane poljoprivreda mleko Goran Knežević

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana