Tekst objavljen: 12.05.2013 15:00        


Rast životnog standarda i novi modni trendovi koji privlače mlade parove izazvali su pravi "bum" u kineskoj svadbenoj industriji. Širom Kine na svadbarske svečanosti godišnje se potroši oko 57 milijardi dolara.

Kina: Industrija venčanja "obrne" 57 mlrd. dolara

Zato ne iznenađuje podatak da je u par godina osnovano hiljade firmi koje organiziraju venčanja. Samo u Pekingu registrovano je više od 1.000 takvih kompanija.

Po pravilu, savremeno kinesko venčanje uključuje dva dela, svečanost i banket. Mladim parovima predstavlja velik napor organizacija svadbe za više od sto gostiju, zato sve više njih traži pomoć specijalizovanih organizatora venčanja.

Mnogi mladi ljudi želeli bi da se bavei upravo ovim poslom, smatrajući ga poslom iz snova koji sudeluje u ostvarenju tuđeg sna.

Svake se godine u Pekingu venča više od 100 hiljada parova. Rast prometa ovih firmi rastao je za 70 posto u 2012. u poređenju na prethodnu godinu.

Uz povećanu pažnju na venčanje kao na događaj koji se događa jednom u životu mladi Kinezi su spremni više nego ikad pre da izdvoje velike sume novca.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
svadba venčanje kinezi kina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana