Tekst objavljen: 22.02.2013 17:06        


U vreme aktuelne afere sa mlekom, verovatno mnogi razmišljaju da li uopšte da ga piju. Dok u Srbiji muku muče sa aflatoksinom u mleku, u istočnoj Africi nemaju tu brigu, kamilje mleko im donosi ne samo zdravlje već i zaradu. 

Kad kravlje ne valja, razmislite o mleku od kamile

Mleko od kamile se sve više priznaje i pojavljuje na tržištu. Ono je malo slanije od kravljeg i nosi brojne zdravstvene koristi.

Prema procenama Organizacije UN za hranu i poljoprivredu (FAO), trgovina ovim mlekom mogla bi da premaši zaradu od 10 milijardi dolara.

Mleko od kamile je inače dostupno u restoranima i supermarketima, a za one avanturističkog duha restorani nude i milkšejk i kamelćino, sve napravljeno od kamiljeg mleka.

Posle kravljeg, kozjeg i sojinog mleka, kamilje mleko, tvrde proizvođači, izazvaće revoluciju u prehrambenim navikama stanovnika starog kontinenta. Ovo je jedno od retkih resursa koga ima u izobilju na arapskom poluostrvu.

Prednosti mleka kamile su višestruke, jer je upola manje masno od kravljeg, sadrži visok nivo proteina, deset puta više gvožđa, kao i četiri do pet odsto više vitamina C.

Ranija istraživanja pokazala su da antitela iz kamiljeg mleka mogu pomoći u borbi protiv bolesti kao što su rak, sida, Alchajmerova bolest i hepatitis C.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    jovan 24.02.2013 0:24

    Posto ce arapi da kupe od nas zemlju,nek proteraju sve krave i nek dovedu kamile. Srbija zemlja beduina. Ispada da smo najgori. Pocece da se prica kako na Jupiteru postoje bolji uslovi za zivot nego u Srbiji.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kamile mleko Afrika hrana zdrava hrana kvalitet hrane

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana