Tekst objavljen: 24.07.2013 13:30        


Sejšelska nacionalna aviokompanija Air Seychelles čiji je suvlasnik Etihad Airways, potencijalni strateški partner Jata, proglašena je avioprevoznikom koji je ostvario najveći napredak u svetu.

Ima nade za Jat: Kako je Etihad spasio Er Sejšele

Etihad je prošle godine u martu postao vlasnik 40 odsto akcija sejšelske kompanije uz preuzimanje uprave nad kompanijom slično kao što se očekuje da uradi sa Jatom.

Kompanija Air Seychelles je ostvarila profit već prve godine nakon preuzimanja od strane Etihadovog menadžmenta.

Air Seychelles su pre toga bili pred bankrotom, odnosno u veoma lošoj finansijskoj i operativnoj situaciji.

Ta kompanija je, takođe, na drugom mestu najboljih aviokompanija u Africi, što je skok za osam pozicija u odnosu na prethodnu godinu. Kabinsko osoblje je treće najbolje u Africi, što je kategorija u kojoj te kompanije nije ni bilo prošle godine.

Posmatrano u svetskim okvirima, Air Seychelles su ove godine na 56 mestu u svetu, a prošle godine su bili 133, a ovogodišnji rang je najveći u istoriji kompanije.

Pod Etihadovom upravom otpušteno je 250 radnika i njihov broj je sveden na 550. Isposlovani su novi ugovori sa kompanijama za ketering, opsluživanje na aerodromu, snabdevanje gorivom kako bi bili postignuti bolji uslovi i sniženi troškovi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
er sejšeli jat airways Jat etihad aviokompanije aviosaobraćaj vazdušni saobraćaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana