Tekst objavljen: 07.03.2013 13:59        


Srbijagas je sa Gaspromom prošle nedelje potpisao dugoročni ugovor za isporuku gasa, kaže pomoćnik ministra energetike Petar Stanojević. Tokom ove godine Srbija će gas kupovati po ceni do 370 dolara, što je oko 33 odsto manje nego prošle.

I to je moguće: Dobijamo jeftiniji gas od Rusa

Iako je predviđena cena gasa 399 dolara za 1.000 kubika, zbog oscilacija na svetskom naftnom tržištu tokom ove godine Srbija će gas kupovati po ceni do 370 dolara, što je oko 33 odsto manje nego krajem prošle godine.

U ministarstvu energetike kažu da se razgovara o još povoljnijoj ceni. Taj desetogodišnji ugovor sklopljen je na osnovu Sporazuma Srbije i Rusije o dugoročnim isporukama gasa našoj zemlji koji je potpisan u oktobru 2012. godine.

Srbiji je time omogućeno da kupuje pet milijardi kubika gasa godišnje, što je dva i po puta više nego sada.

Stari dug za gas od oko 40 miliona dolara, Srbijagas treba da izmiri u dve rate do 2014. godine.Iako je predviđena cena gasa 399 dolara za 1.000 kubika, zbog oscilacija na svetskom naftnom tržištu tokom ove godine Srbija će gas kupovati po ceni do 370 dolara, što je oko 33 odsto manje nego krajem prošle godine.

U ministarstvu energetike kažu da se razgovara o još povoljnijoj ceni. Taj desetogodišnji ugovor sklopljen je na osnovu Sporazuma Srbije i Rusije o dugoročnim isporukama gasa našoj zemlji koji je potpisan u oktobru 2012. godine. Srbiji je time omogućeno da kupuje pet milijardi kubika gasa godišnje, što je dva i po puta više nego sada.

Stari dug za gas od oko 40 miliona dolara, "Srbijagas" treba da izmiri u dve rate do 2014. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
srbijagas cena gasa gasprom gasovod energetika Srbija rusija partnerstvo sa Rusima

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana