Tekst objavljen: 26.02.2013 11:50        


Ukoliko Srbija za dva meseca, kako se to očekuje, od američkih vazduhoplovnih vlasti dobije dozvolu da leti u SAD, iz naše zemlje ne bi imao ko da poleti.

I da Amerikanci dozvole JAT nema čime da leti tamo

Direktor „Jat ervejza“ Vladimir Ognjenović kaže da bi to bilo izvodljivo jedino u partnerstvu sa nekim drugim avio-prevoznikom i da se o takvoj saradnji još ranije razgovaralo sa azerbejdžanskom avio-kompanijom.

Ognjenović objašnjava da Severna Amerika kao destinacija nije predviđena biznis planom Jata za ovu godinu, ali da bi se dobijanjem dozvole od Federalne vazduhoplovne administracije (FAA) mogla razmotriti i ta mogućnost.

- Mi smo kompaniji Azal ponudili saradnju i dali predlog da zajednička linija leti iz Bakua preko Beograda do Njujorka. Ta ponuda je i dalje na stolu i nakon dobijanja dozvole za avio-saobraćaj sa SAD, ti razgovori će biti aktuelizovani. Ono što je izvesno jeste da prvi avioni za Ameriku neće moći da polete pre 2014. godine. Naime da bismo se do tada uključili u njihov avio-saobraćaj, mi bismo morali da završimo sve pripreme do sredine 2013. jer prodaja i rezervacija karata za sledeću godinu na tom tržištu kreće odmah nakon Božića i praznika. To znači da Jat sa svojom ponudom mora da bude u rezervacionom sistemu već krajem 2013. godine - kaže Ognjenović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Jat jat airways aviokompanije aviosaobraćaj vazdušni saobraćaj Srbija SAD sjedinjene američke države Amerika

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana