Tekst objavljen: 09.04.2013 17:50        


Odlaganje lansiranja novog smartfona HTC One rezultiralo je najlošijim kvartalnim rezultatima u istoriji tajvanske kompanije HTC. Najveći tajvanski proizvođač telefona imao je neto zaradu od svega 1.85 miliona engleskih funti u prvom tromesečju ove godine, što je šesti uzastopni kvartal u kojem zarada opada i najlošiji rezultat u istoriji kompanije.

HTC: Zarada opada, najlošiji rezultat u istoriji

HTC je po mišljenju analitičara propustio trenutak za dobre rezultate u februaru kada je morao da odloži isporuke aparata na ključnim tržištima za mesec dana zbog nedostataka delova za kamere koje se ugrađuju u smartfon HTC One.

HTC još uvek može da se oporavi od loših rezultata u prvom kvartalu, zbog toga što će se u Americi pojaviti u prodaji pre očekivanog konkurenta, smartfona Galaxy S4, čiji je ulazak u prodavnice planiran za 26. april.

Dalji podsticaj boljoj prodaji HTC može da očekuje i zbog najave Facebooka da će još jedan proizvod kompanije, HTC First biti jedini smartfon koji koji će koristiti novi softver Home koji je Facebook predstavio pre nekoliko dana.

Međutim analitičari se slažu da je zarada koju je HTC očekivao u prvom kvartalu zauvek izgubljena, a da će i u narednom periodu neto prihod zavisiti od sposobnosti kompanije da odgovori na već prihvaćene narudžbine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
facebook smartfon mobilni telefoni HTC pad zarade proizvođač telefona

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana