Tekst objavljen: 25.03.2013 10:50        


Građani Hrvatske će nakon ulaska te zemlje u Evropsku uniju 1. jula razgovore u romingu plaćati 10 do 15 puta jeftinije, a svež novac iz evropskih fondova za investicije u oblast telekomunikacija značajno će povećati vrednost tog tržišta.

Hrvatima u EU niže cene rominga 10 do 15 puta

Predsednik Saveta Hrvatske agencije za poštu i elektronske komunikacije Dražen Lučić je kazao da telekomunikaciono tržište u toj zemlji godišnje ostvari oko dve milijarde evra prihoda.

Kada je reč o ''posledicama'' pristupanja Hrvatske EU po tržište telekomunikacija, Lučić je naveo da će sa 1. julom cene rominga automatski pasti na nivo koji je u EU, što znači da će za građane Hrvatske cena telefoniranja biti 10 do 15 puta niža.

Međutim, to isto tako znači da će građani EU jeftinije telefonirati u Hrvatskoj, kazao je Lučić dodavši da će to značiti i manji devizni priliv, s obzirom na to da je Hrvatska turistička država.

On je, ipak, izrazio očekivanje da će operatori mnogo više ulagati u budućnosti i da će Hrvatska daleko više i pametnije iskoristiti sredstva iz EU fondova, a da će HAKOM pomoći da se to što pre ostvari na tržištu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
evropska unija EU mobilni telefoni mobilni telefon mobilni operateri mobilna telefonija telefoniranje roming Hrvatska

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana