Tekst objavljen: 21.05.2013 18:30        


Predsednik Hrvatskog udruženja zanatlija i preduzetnika (HOP) Zoran Žic pita se zašto hrvatski loklani političari ne rade kao oni u Srbiji.

Hrvati se žale: Zar Srbija da nam bude primer?

Jesmo li došli do toga da Srbija treba da nam bude primer u ekonomiji, pita se Zoran Žic, predsednik udruženja Hrvatske zanatlije i preduzetnici (HOP) u saopštenju u kojem poredi investicionu klimu Srbije i Hrvatske.

Žic podseća kako je ovih dana iz Srbije prema Sjedinjenim Državama krenulo 3.000 automobila fijat 500L, te kako je BDP naše zemlje u prvom kvartalu porastao za 1,9 odsto, čime je Srbija i formalno izašla iz recesije.

- Naši čelnici stalno nešto pokušavaju i obećavaju, no godinama nema rezultata, radnje i preduzeća se zatvaraju, raste nelikvidnost, standard građana pada, nezaposlenost raste i uvek slušamo jedne te iste priče kako je za lokalnu ekonomiju kriva Vlada * smatra Žic.

On navodi primer male vojvođanske opštine Inđija koja je privukla pola milijarde evra investicija i za koju direktor kompanije IGB Automotiv tvrdi da je u samom evropskom vrhu po privlačenju stranih investitora.

- Čelnici Inđije kako bi svoju opšinu (pazite, reč je o opštini!) učinili pogodnom za ulaganje, prvo su pojednostavili administrativne procedure koje sada traju tek jedan dan, stoga je zanimljivo da u njihovim industrijskim zonama koje se prostiru na hiljadu hektara, investitori zapravo mogu gotovo odmah da počnu s realizacijom projekata - navodi Žic, pitajući se "Gde su naši župani, gradonačelnici i načelnici? Čime se oni bave?"

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Hrvatska Srbija strani investitori strane investicije ekonomija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana