Tekst objavljen: 27.03.2013 7:24        


Potpredsednik izdavačke kompanije Forbs Kristofer Forbs kaže da Srbija ima dobre razvojne potencijale i mogućnosti za privlačenje stranih investicija u poljoprivredi, energetici, telekomunikacijama i autoindustriji.

Forbs obišao Srbiju, sad ide da je hvali po svetu

- Svakako mislim da je Srbija jedno uzbudljivo mesto za investiranje, imate puno mladih obrazovanih ljudi, koji su motivisani - rekao je Forbs i obećao da će svoje utiske o Srbiji podeliti sa zainteresovanim investitorima i drugim biznismenima.

Forbs kaže da Srbija ima širok spektar privrednih mogućnosti i posle posete Telekom Srbije, ocenio da ta kompanija ima veliki broj korisnika i veliki potencijal za razvoj, kao i telekomunikacije u celini.

Takođe, energetski sektor ima dobre razvojne mogućnosti, rekao je Forbs, pošsto je obišao i Elektroprivredu Srbije i dodao da posle posete Fijatu, gde je video puno mladih obrazovanih radnika, smatra da je lokacija te fabrike i sama grana auto-industrije po sebi privlačna za investitore.

Premijer Ivica Dačić kaže da je Forbsu rekao da ćemo "biti zadovoljni, ako u Srbiju dovede samo jednu kompaniju sa Forbsove liste".

- Za nas je bitno da Kristofer Forbs bude promoter lepih reči o Srbiji u svetu i da potencijalnim investitorima prenese povoljne utiske o investicionoj klimi - dodaje on.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Kosta Tanjevic 27.03.2013 13:44

    Moj komentar ima malo sansi da bude objavljen, ali vredi pokusati.

    Reklamiranje Srbije od strane Mr Forbsa je oevlivano, jer njegova
    poseta je pazljivo planirana i placena. Naravno, detalji o idejnom tvorcu
    te reklame i honoraru, nisu nam poznati. Poznato je da propaganda prati
    pazljivo stanje na "terenu" i stop je situacija teza, obecanja su veca, a reklamiranje obimnije.
    Predvidjam skori kolaps bankarskog sistema u Srbiji, a jednoga dana ce se pisati i o nedavnoj poseti "seika' Srbiji, kao o predstavi sa placenim
    profesionalnim glumcima, da na kratko odlozi neminovno.
    Uveren sam da moje misljenje ne bi trebalo nikoga da vredja, ali istina,
    makar i u malim dozama, ne prija manipulatorima. Imate pravo da se uopste ne slazete sa mojim misljenjem, a mozda i "obavezu" da sve sto se ne uklapa u vase, zvanicno misljenje - ne objavite.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
strane investicije strani investitori ekonomija forbes forbs Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana