Tekst objavljen: 21.02.2013 12:25        


Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA) Aleksandar Seničić izjavio je da je u prošloj godini JUTA dobila 84 žalbi putnika, od kojih je 34 prihvaćeno.

Evo na šta se najviše žale srpski turisti

On je kazao da se putnici najviše žale na kašnjenje aviona, ali i na kategoriju smeštaja i te žalbe su u najvećoj meri odbijene jer se kategorizacija smeštaja vrši na lokalnom nivou.

Prema rečima Seničića, godišnje preko turističkih agencija, članica JUTA-e putuje oko 800.000 putnika.

Seničić je ocenio da je žalbi sve manje, jer su putnici prihvatili svoje obaveze, a i turističke organizacije u najvećoj meri ispunjavaju svoje.

- Sigurnost putnika je na prvom mestu i preporuke Evropske asocijacije turističkih agencija (ECTA) čiji je JUTA član su da se upravo putuje sa agencijama koje su naše članice - rekao je direktor JUTE.

On je dodao da JUTA ima dobru saradnju sa ministarstvom finansija i privrede i da su članovi tima koji sa tim ministarstvom radi na izmeni pravilnika o putovanju turističkim agencijama.

- Trudimo se da damo doprinos u izradi novih zakonskih akata, idući prema tome da izmenimo neke od zakona koji se odnose na turizam. Što nam je krajnji cilj. Nadam se da ćemo do kraja godine predati predlog vladi - kazao je Seničić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
turisti turizam putovanja putovanje odmor godišnji odmor prava potrošača zaštita potrošača

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana