Tekst objavljen: 12.09.2013 10:15        


Abu Dabi, potom povratak u srpsku prestonicu pa novi let ka Moskvi. Na ovim linijama "položiće ispit" prvi iznajmljeni Erbasov avion, koji krajem oktobra sleće u flotu Er Srbije.

"Er Srbija će imati najbolju ponudu u regionu i Evropi"

Do kraja godine imaće nacionalna avio-kompanija ukupno šest letelica na lizing, a do marta 2014. godine stižu još četiri. Prosečna starost aviona je manja od devet godina.

DALEKO JE AMERIKA

Amerika je još daleko, jer direktnih letova iz Beograda neće biti uskoro. Da su te linije ka SAD i Kanadi profitabilne, već bi saobraćale američke kompanije. Za to su potrebni širokotrupni avioni, koje Er Srbija zasada ne planira u svojoj floti. Te linije podrazumevaju i ekstra troškove. Ali, Er Srbija će "oslušnuti" tržište zahvaljujući ugovoru o zajedničkim letovima sa "Er Berlinom". Pratiće se situacija, tako da ta mogućnost direktnih letova ka SAD i Kanadi nije isključena.
Ugovori sa lizing kućama, od kojih se iznajmljuju avioni, biće potpisani na četiri godine a u periodu od tri do pet godina, stizaće novih deset aviona, koji će biti u vlasništvu Er Srbije. Kako budu pristizale nove, tako će se smanjivati broj zakupljenih letelica.

Za isporuku novih aviona potrebno je vreme, a koliko tačno, zavisi od proizvođača i modela, koji će biti naručeni.

- Er Srbija će ispunjavati iste standarde kao i Etihad. Imaće najbolju ponudu u regionu i Evropi. Po pitanju kvaliteta usluge kompromisa nema. Er Srbija neće zavisiti od drugih, zato ima i svoje linijsko održavanje, Jat ketering i Suport - kaže Siniša Mali, savetnik prvog potpredsednika Vlade Srbije.

Istovremeno, na Skupštini Jat ervejza potvrđena je odluka Vlade Srbije kojom je Dane Kondić imenovan za generalnog direktora tog preduzeća. Kondić je donedavno je bio na najvišim rukovodećim pozicijama u Etihadu.

Vlada Srbije potpisala je 1. avgusta sa Etihad ervejzom sporazum o strateškom partnerstvu, kojim će ta kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata postati vlasnik 49 odsto kapitala srpske avio-kompanije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana