Tekst objavljen: 20.09.2013 12:30        


Potrošači koji su preplatili zaduženja za električnu energiju ponovo imaju problem, jer nigde na novom računu nema stavke koja višak novca i dokazuje!

EPS preplatu na računu za struju računao - napamet

U elektrodistribucijama kažu da su preplatu zaračunali i umanjili novo dugovanje, ali su to njihovi sistemi uradili - napamet, jer na računu nema obaveštenja o visini preplate. Tako su građani primorani da sami računaju da li su oštećeni i za koliko.

Komplikovani i mnogima nejasni računi za utrošak električne energije ostaće, kako najavljuju iz EPS, sve do 2015. godine. - Tada će domaćinstvima biti omogućeno da kupuju struju na otvorenom tržištu, pa će samim tim i sam račun biti drugačiji - kaže Željko Marković, direktor Direkcije EPS-a za distribuciju električne energije.
Avgustovski računi za struju napravili su nove gužve na šalterima distribucija i čekanje i po 20 razgovora da bi se potrošačima javio operater u kol-centru.

Mada u „Elektrodistribuciji Srbije“ kažu da su otklonjeni problemi sa prebacivanjem preplate na nove račune „EPS snabdevanja“, prosečan potrošač višak novca - ne može lako da pronađe.

Potrošači kažu da, i kada stave digitron ispred sebe i odbiju preplatu sa ranijih računa - računica se ne poklapa za nekoliko dinara. Naravno, na njihovu štetu.

U EPS-u su se pripremili da ovi i slični problemi ponovo napune šaltere, pa su već postavili dodatni prostor za reklamacije, ako građani primete bilo kakve nelogičnosti i nepravilnosti na računima za struju.

- Najviše primedbi građana bilo je zbog gužvi na šalterima, prebacivanja preplaćenog novca sa starog na novi račun za struju, kao i nemogućnosti plaćanja karticama - rekao je Dejan Vasić, direktor „EPS snabdevanja“. - Sada se pritužbe tiču nemogućnosti elektronskog uvida u stanje na računu i slanje računa mejlom.


 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana