Tekst objavljen: 26.02.2013 11:11        


Elektroprivreda Srbije podelila je svojim radnicima po 25.000 dinara u decembru, što im je došlo kao 13. plata. Tako je firma koja duguje milijarde i namerava da se zaduži još 30 milijardi potrošila 800 miliona dinara za 32.000 zaposlenih, čija je prosečna plata 50.000 do 60.000 dinara.

EPS pred bankrotom, isplaćuje 13. platu radnicima

Ova pozajmica posebno čudi, jer je sam direktor EPS-a Aleksandar Obradović nedavno izjavio da će firma bankrotirati ako ne uzme kredit.

Naime, u decembru je bilo izvesno da će manjak u novčanim tokovima EPS-a za tu godinu biti oko 30 milijardi dinara, kao i da će ove godine nedostajati oko 50 miliona dinara. Tada je novo rukovodstvo, kako ovih dana saopštava, odlučilo da se uzme kredit od 30 milijardi dinara.

Ipak, to ih nije sprečilo da podele skoro milijardu dinara svojim radnicima.

- Trebalo je da zaposleni dobiju po 50.000 dinara, ali je odlučeno da im se u decembru da pola, a ostalo u martu. Ovakve pozajmice su redovne u EPS-u, a radnici ih najčešće ne vrate – kaže jedan od radnika EPS-a koji je želeo da ostane anoniman.

U ovoj kompaniji su priznali da je radnicima podeljeno po 25.000 dinara, ali ne kao plata, već kao pozajmica.

- To je isplaćeno svim radnicima u dogovoru sa sindikatom. Ako bude para, drugi deo biće isplaćen u martu, ali to nije garantovano – objasnili su u EPS-u.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
13. plata gubitaši javna preduzeća državne kompanije bankrot Elektroprivreda Srbije EPS

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana