Tekst objavljen: 06.03.2013 10:28        


Veliko je interesovanje i preduzeća i domaćinstava za otpis kamata i plaćanje starih dugova za struju na rate. U EPS-u kažu da će svi dužnici, najdalje za 10 dana, dobiti obaveštenje na kućnu adresu kada da dođu i potpišu Sporazum o reprogramu.

Dužnici zainteresovani za otpis kamate

Sporazum se potpisuje uz uslov da su plaćeni računi za struju za januar i februar ove godine. Uz otpis kamata za 2012. godine, u zavisnosti od visine dugovanja, glavnica može da se plati od tri do 24 rate.

Dugovi za struju se kreću od nekoliko hiljada do nekoliko stotina hiljada dinara, a kamate se zaračunavaju za period od pre pet ili šest godina. Preduzeća traže više od 24 rate.

Dodatni zahtevi ne čude, jer EPS potražuje oko 110 milijardi dinara. Pola duguje privreda, pola domaćinstva.

U Vladi kažu da je otpis kamata omogućen da bi mogle da se primene socijalne karte i konačno rešilo pitanje starih dugova za struju.

Inače, Sporazum o reprogramu mora da se poštuje - uz tekuće mesečne račune nužno je da se redovno plaćaju dogovorene rate. U protivnom, sledi najpre opomena.

- Ako ni po dobijanju obaveštenja ne budu poštovali odredbe reprograma biće isključeni i reprogram će se poništiti i u tom slučaju se vraća kamata iz 2012. godine. Zato kažemo da se radi o otpustu kamate, a na otpisu - objašnjava Sandra Alagić iz Elektrodistribucije Beograd.

Potrošačima, koji redovno plaćaju struju, ostaje popust od pet odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pad standarda siromaštvo osiromašenje ekonomska kriza potrošači energetika Elektroprivreda Srbije EPS otpis kamate plaćanje računa računi dužnici

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana