Tekst objavljen: 17.04.2013 17:10        


Kapital Invest, privatna kompanija crnogorskog premijera Đukanovića, prodala je juče na Montenegroberzi 10.466 akcija Prve banke Crne Gore za ukupno oko 1,067 miliona evra.

Đukanović zaradio milion evra prodajom akcija

Iako je svaku akciju prodao po 25 evra jeftinije nego što ih je kupio, Milo Đukanović na deonicama bratove banke nije izgubio jer je u julu 2008. godine prodao 2.540 akcija po neverovatnoj ceni od 610 evra za nešto više od milion i po.

Time je, prema sopstvenom priznanju, vratio kredit koji je uzeo za kupovinu celog paketa akcija. To znači da su preostale akcije bila čista zarada i da je premijer zaradio milion evra.

Transakcija je obavljena posredstvom sakrivenih kastodi računa Crnogorske komercijalne banke (CKB). Nije poznato ko je kupac udela firme Capital.

Najveći vlasnik Prve banke, sa udelom od oko 41,4 odsto je premijerov brat, biznismen Aco Đukanović, a Elektroprivreda Crne Gore drugi je po veličini vlasnik sa 19,75 odsto akcija Prve banke.

Milo Đukanović je u avgustu 2007. godine kupio skoro 12 hiljada akcija Prve banke u dokapitalizaciji za 127 evra po akciji za milion i po. Novac je, kako je rekao, obezbedio kreditom od filijale grčke Pireus banke u Londonu zahvaljujući žirantu.

Premijerov udeo u bratovoj banci tada je iznosio oko sedam odsto, da bi nakon nekoliko iznuđenih dokapitalizacija koje je platila državna Elektroprivreda njegov udeo pao na oko 2,5 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
berza akcije Crna Gora cg đukanović prva banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana