Tekst objavljen: 29.01.2013 16:23        


Mera oporezivanja bogatstva u Crnoj Gori ne bi mogla biti supstitut za ono što Vlada mora da preduzme kako bi obezbedila fiskalnu disciplinu i toga su svesni i oni koji je predlažu, ocenio je premijer Milo Đukanović.

Đukanović: Oporezivanje bogatstva nije rešenje

- Predlog da se problem budžetskog deficita reši oporezivanje bogatstva je demagoška politička poruka - rekao je Đukanović.

Skupština CG je usvojila dopune Zakona o porezu na dohodak građana, kojim se na zarade preko 720 evra bruto, odnosno 479 evra neto, primenjuje veća poreska stopa od 15 odsto na iznose iznad tog nivoa.
On je dodao da Vlada, umesto pitkih političkih floskula i parola, mora da vodi računa o tome da njene mere budu efektivne.

- Kada bi neko mogao da nam pokaže bogatstvo u Crnoj Gori, čijim bi se zahvatanjem mogli rešiti problemi u ekonomiji, zar mislite da bi Vlada propustila to da uradi? Nažalost, tog bogatstva nema i zato moramo posezati za onim što je realna ekonomska osnova za rešavanje finansijskih i ekonomskih problema - tvrdi Đukanović.

Đukanović je podsetio da je Crna Gora početkom novog milenijuma imala progresivni sistem oporezivanja, koji je imao brojne slabosti, zbog čega je uveden proporcionalan.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ekonomska kriza Crna Gora cg đukanović

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana