Tekst objavljen: 19.09.2013 16:30        


Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas poručio je da će Beograd, ukoliko dobije podršku Vlade Srbije, u projekat metroa "ući svom snagom". On je dodao da se u narednih godinu dana očekuje završetak idejnog projekta koji radi kompanija Ežis.

Đilas: Ako Vlada pomogne, Beograd dobija metro

- Mogli bismo za jedno dve godine da počnemo da realizujemo san svih Beograđana - da Beograd dobije metro - poručio je Đilas.

Podsetimo, francuska kompanije "Ežis" uradila je konceptualnu studiju metro mreže Beograda, koja je 9. novembra 2012. i usvojena u Skupštini Grada.

Gradonačelnik Đilas izjavio je u junu da je postignut načelan dogovor sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) o odobrenju kredita za finansiranje građevinskih radova na prvoj liniji beogradskog metroa, čija je projektna vrednost 600 miliona evra.

Đilas je tada objasnio da bi na osnovu međudržavnog sporazuma, Francuska finansirala vodove i elektropremu za metro, a građevinski radovi bili bi plaćeni kreditom EBRD-a. Međutim, za dobijanje zajma od evropskih kreditora, neophodna je garancija Vlade Republike Srbije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana