Tekst objavljen: 07.02.2013 17:08        


Ministar finansija Mlađan Dinkić kaže da država nema 100 miliona evra za RTS kao i da sa tolikim novcem bilo ko može da vodi televiziju, dok u RTS-u odgovaraju da ne traže te pare.

Dinkić vs RTS: Bitka za 100 miliona evra

Dinkić je, komentarušići izjavu generalnog direktora RTS Aleksandra Tijanića da je toj televiziji neophodno 100 miliona evra, rekao da je Tijanić preterao u toj izjavi.

- Da damo vama 100 miliona evra onda biste i vi mogli da vodite televiziju. Valjda i oni treba nešto da rade - rekao je Dinkić.

Kolegijum RTS-a odgovorio je Dinkiću da RTS nikada ni od koga nije tražio stotinu miliona evra, pa ni od države.

- To je suma koju smo, uz pretplatu i marketing, do početka krize, sami obezbeđivali. Recimo, 2008. sabrali smo 106 miliona evra. Prošle godine sakupili smo 67 miliona evra. Pomenuta brojka od sto miliona, koju komentariše ministar Dinkić, odnosi se na zbir moguće pretplate, zatim marketinškog prihoda i tek onda, sa eventualnom državnom doplatom, dolazimo do sume koja je neophodna za rad i opstanak Javnog servisa ove veličine i ovolikih obaveza - navodi se u saopštenju.

RTS dalje saopštava da ministar Dinkić verovatno zna da trećinu pretplate država porezima i danas odmah uzima za sebe.

- Moguće je da Srbija postane jedina evropska zemlja bez svog Javnog servisa. Možda neko dovoljno moćan procenjuje da je sve što danas nude komercijalne TV stanice dovoljno Srbiji. Sledeći javni servis je u Zagrebu. Njemu hrvatska država obezbeđuje 200 miliona evra godišnje. Tek bi sa tim novcem zaista svako mogao da vodi i srpski javni servis - navodi RTS.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Mlađan Dinkić Srbija RTS Radio-televizija Srbije televizija državna preduzeća tijanić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana