Tekst objavljen: 11.09.2013 8:59        


Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić izjavio je da je "nerealno i nemoguće" smanjenje poreza na plate za trećinu i da bi "samo lud čovek" ukinuo državne subvencije za nova radna mesta.

Dinkić: Samo bi ludak ukinuo subvencije za radna mesta

- Super je da se smanji porez na plate za trećinu, kao što je to rekao novi ministar privrede Saša Radulović. Ali, takva finansijska gimnastika je nerealna. Uradio bih i ja to, ali je to nerealno i nemoguće u ovom trenutku, jer se postavlja pitanje odakle onda popuniti rupu od dve milijarde evra - rekao je Dinkić.

On je istakao da bi taj gubitak budžeta moglo da nadoknadi jedino drastično povećanje poreza na dodatu vrednost (PDV), što je takođe nemoguće ostvariti.

Dinkić je ukazao da je ovogodišnje povećanje izvoza od 24 odsto zasnovano na kompanijama koje su bile na režimu subvencija, pri čemu Srbija više ne izvozi samo pšenicu, nego i automobile Fijat, šporete i električne aparate Gorenje, a to ne bi bilo moguće bez subvencija.

- Samo bi lud čovek ukinuo subvencije. To je jedina stvar koja daje vidljive efekte i pomaže da se otvaraju fabrike i tamo gde noga investitora ne bi nikad kročila. Ako subvencije daju Bugari, Mađari, Makedonci... Ako bi Srbija ukinula subvencije, da li bi došao Boš - upitao je Dinkić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana