Tekst objavljen: 07.02.2013 10:25        


Ostvaruju se očekivanja da će automobilska industrija, u kojoj trenutno radi oko 150 kompanija, biti pokretač privrednog razvoja Srbije, kaže ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

Dinkić: Fijat će Srbiji doneti dve milijarde evra

- Ove godine u Srbiji se očekuje privredni rast od dva odsto, a od izvoza Fijatovih automobila i automobilskih delova biće ostvaren devizni prihod od oko dve milijarde evra. Plasman roba iz automobilske industrije uvećaće ovogodišnji izvoz Srbije za 25 odsto, a jedna petina ukupnog srpskog izvoza ići će iz Kragujevca - dodaje on.

Dinkić je dodao da je zahvaljujući proizvodnji automobila u decembru prošle godine zabeležen rast industrijske proizvodnje, a u januaru smanjenje platnog deficita, dok je istovremeno u kompaniji Fijat automobili Srbija i njenim dobavljačima već angažovano oko 4.000 radnika.

On je najavio i dolazak novih investitora iz oblasti automobilske industrije, jer su prošle sedmice, u Beogradu boravili predstavnici dveju velikih kompanija, iz Hong Konga i Nemačke, sa kojima se razgovara o dolasku u Srbiju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija Mlađan Dinkić izvoz automobila fabrika automobila kragujevac 500l Fiat srpski fića srpski fijat fijat automobili srbija fijat

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana