Tekst objavljen: 11.09.2013 13:15        


Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je normalno da bogatiji plaćaju veće poreze i istakao da se za tako nešto zalagao i u predizbornoj kampanji.

Dačić o ekstraporezu: Bogati moraju da daju više (Medija centar Beograd)

Upitan da komentariše napise u medijima da Ministarstvo finansija planira progresivno oporezivanje na plate iznad 100.000 dinara, Dačić je naglasio da sigurno neće biti udara na standard siromašnih građana, ali i da se ne zalaže za poreze koji bi ugušili privredu i građane.

"Oni koji imaju najviše treba i da daju. To je pravedno", kazao je Dačić.

Ponovio je da je normalno da veće poreze plaćaju oni koji su bogatiji, ali i dodao da se upravo na tom pitanju pravi razlika između političkih opcija, odnosno da su socijalisti i levičari uvek za to, a neoliberali uvek za što manje poreze.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

  1. User image
    marija 11.09.2013 14:43

    Ali ti bogati i daju - oni trose taj novac i time pokrecu privredu.
    Ako ih dodatno oporezuju sta ce trosti?

  2. User image
    Pedja 11.09.2013 23:30

    ne verujem u ovo resenje, vise mislim da je u pitanju populisticki potez da se pridobije vecinski deo glasackog tela.
    Pitanje je odakle nekome ogromna imovina, preskupa vozila, nekretnine i sl. a da u minulom periodu u poreskim prijavama prijavljuje da je zaradjivao minimalac. Sta tada to je pitanje? Kako dokazuje poreklo novca i kakvu poresku stopu tada primeniti? Ovi ljudi koje poslodavci placaju preko 100000 mesecno placaju sve poreze shodno visini zarade i nevidim potrebu za njihovim dodatnim oporezivanjima. Odakle drzavnom sluzbeniku sa 50000-100000 dinara platom automobil od 50000 evra , kuce stanovi to je za kontrolu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana