Tekst objavljen: 17.05.2013 16:10        


Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da neće biti smanjivanja, niti zamrzavanja penzija i plata u javnom sektoru. Prema njegovim rečima, Vlada nijednu ključnu odluku u vezi sa radnicima neće doneti bez saglasnosti sindikata.

Dačić: Neće biti zamrzavanja plata i penzija

- Štednja je samo alibi onih koji bi da rade u interesu kapitala. Skresati javnu potrošnju i smanjiti plate i penzije zna svako. Nama je interes da štede oni koji nemaju - rekao je on.

Dačić je rekao da je svestan da njegov kabinet treba da predloži ekonomsku i socijalnu politiku koja će omogućiti razvoj zemlje i otvaranje radnih mesta, pre sve bolje plaćenih radnih mesta.

- Ako ne možemo da budemo bogatije društvo, možemo da budemo pravednije * rekao je Dačić i istakao da je uloga Vlade da obezbedi socijalnu pravdu.

On je rekao da je u Srbiji 25 odsto nezaposlenih, da je prosečna plata i penzija među najmanjima u Evropi, kao i da je loša struktura zaposlenih, odnosno da ih je malo zaposleno u realnom sektoru.

Bez investicija i kapital ne može se omogućiti privredni razvoj zemlje, kazao je Dačić i ponovio da investitori moraju u Srbiji da poštuju prava radnika kao što se poštuju u svetu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ekonomska kriza penzije plate Ivica Dačić zamrzavanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana