Tekst objavljen: 22.04.2013 13:10        


Od kada je Crna Gora pokazala snagu protiv Engleske i sjajnom partijom u drugom poluvremenu osvojila bod kojim je sačuvala prvo mesto u grupi, na Ostrvu stanuje strah - Šta ako se ne plasiramo na Svetsko prvenstvo?

Crnogorski fudbaleri koštaju Englesku mlrd. funti

O bojazni neodlaska na Mundijal, paklu dodatnih kvalifikacija i ostalim (opravdanim) dilemama već su dovoljno pisali mediji, govorili treneri, analitičari, penzionisane fudbalske legende...

Nacionalna trgovinska asocijacija Engleske izračunala je prije pet godina da je neodlazak na Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj 2008. ugrubo koštao tamošnju privredu čak 600 miliona funti propuštene dobiti.
Ovoga puta otišlo se korak dalje, pa su konsultovani ekonomski eksperti. Računica je jasna: Država Engleska rizikuje da izgubi milijardu funti ukoliko momci Branka Brnovića istraju do kraja, a Albion ne uspe da se plasira na Svetsko prvenstvo.

Najuticajniji londonski list San objavio je ovu računicu pod naslovom: “Milijardu razloga zašto moramo da se plasiramo na Svetsko prvenstvo”.

Tvrgovci hrane i alkoholnih pića, pa čak i televizora, propustili bi veliku šansu da značajno povećaju promet, uobičajen za vreme praćenja mečeva Gordog Albiona na velikim takmičenjima.

Tokom Mundijala u Južnoj Africi 2010, pabovi, klubovi i ostala mesta u Engleskoj na kojima su se pratile utakmice, zaradili su čak 250 miliona funti više nego “običnim” danima.

U slučaju neodlaska Engleske u Brazil, na gubicima bi bili i veliki engleski trgovinski lanci, koji za vrijeme velikih takmičenja beleže porast prodaje brojnih artilala (roštilja pre svega), zatim kladionice, televizijske kuće, turističke agencije koje već spremaju aranžmane za Rio de Žaneiro...

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
fudbal sport cg Crna Gora engleska

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana