Tekst objavljen: 14.02.2013 11:27        


Centralna banka (CBCG) jedna je od mnogobrojnih državnih institucija u kojoj su zaposlena deca i rođaci visokih funkcionera, ljudi bliskih vladajućim strukturama. Vijesti izdvajaju desetak primera, a među njima su i deca i bliski rođaci zaposlenih u Centralnoj banci.

CBCG: Posao za ćerke, snaje, sinove, zetove...

Među najinteresantnijim primerima je zaposlenje inženjera elektronike Ivana Boškovića koji je šef odeljenja za razvoj i održavanje IT strukture u Direkciji za infrastrukturu, operacije i bezbednost. Bošković je sestrić bivšeg guvernera i aktuelnog ministra finansija Radoja Žugića. To radno mesto dobio je dok mu je ujak bio na čelu CBCG.

CBCG: Sve po zakonu

“CBCG je sva slobodna radna mesta za koja se interesujete oglasila u skladu sa Zakonom o zapošljavanju i ostvarivanju prava iz osiguranja od nezaposlenosti (član 27) i Zakonom o radu (član 43, stav 1)”, saopšteno je iz CBCG.
Dok je ministar finansija bio guverner, posao je dobila i pravnica Ana Đuričković (viši savetnik u Direkcije za javne nabavke, investicije i usluge), koja je kćerka visokog funkcionera Socijalističke narodne partije i direktora Privredne komore Srbije u Crnoj Gori Radivoja Rašovića.

Tokom Žugićevog mandata radni odnos u CBCG je zasnovala i Jelena Roćen (završila engleski jezik i književost, savetnik u odjeljenju za medije u Direkciji za odnose sa javnošću).

Ona je kćerka pomoćnika ministra ekonomije Miodraga Čanovića i snaha bivšeg šefa diplomatije i sadašnjeg savetnika premijera Milana Roćena.

U CBCG su zaposlene i dve ćerke predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića. Magistar pravnih nauka Tatjana Vujanović je specijalni savetnik u Direkciji za pravne poslove, a radni odnos je zasnovala 2008. godine pre dolaska Žugića, a dok je na čelu CBCG bio Ljubiša Krgović.

Dok je Žugić bio guverner, po osnovu sporazuma o preuzimanju u februaru 2011. godine radni odnos je zasnovala Milena Jovović-Vučinić, ćerka Vinke Jovović, nekadašnje savetnice premijera Mila Đukanovića.

U CBCG radi i mr Aleksandra Nikčević, bratanica izvršnog direktora CBCG Radoice Luburića. Ona je radni odnos zasnovala 2005. godine, a iz CBCG naglašavaju da je to urađeno pre dolaska Luburića u tu instituciju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Crna Gora cbcg cg zapošljavanje posao nepotizam

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana