Tekst objavljen: 24.09.2013 11:30        


Britanski radnici manje su zabrinuti zbog gubitka radnog mesta nego što je to bio slučaj u poslednje četiri i po godine, pokazalo je istraživanje instituta Markit.

Britanci manje zabrinuti zbog gubitka posla

Indeks merenja sigurnosti radnog mesta porastao je u septembru na 46,8, što je dva boda više nego u avgustu, ali je još ispod neutralnog nivoa od 50 bodova, pokazala je anketa.

Kada je reč o domaćinstvima koja ocenjuju svoje finansije, anketa je pokazala da je indeks ostao nepromenjen. Sa 40,8 bodova taj indeks nije daleko od najvišeg nivoa zabeleženog 2009. godine, ali je takođe ispod neutralnog nivoa.

Istraživanje je pokazalo da na svakog ispitanika koji je rekao da su njegove finansije poboljšane tri ispitanika kažu da su im finansije pogoršane.

Očekuje se da će zvanični podaci u četvrtak pokazati da je britanska ekonomija u drugom tromesečju porasla 0,7 odsto u odnosu na prethodna tri meseca.

Mnoga domaćinstva navode da njihovi realni prihodi padaju, jer rast plata ne prati inflaciju.

Prema anketi 38 odsto ispitanika pesimistično gleda na svoje finansije u narednih 12 meseci, dok njih 26 odsto misli da će im se finansije poboljšati.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana