Tekst objavljen: 25.02.2013 11:30        


Do 3.500 kandidata u Bosni i Hercegovini javi se na oglase kojima se traži popunjavanje jednog radnog mesta, pokazuju iskustva agencija za posredovanje.

BiH: Za jedan posao prijavilo se 3.500 kandidata

Rekordan broj, od 3.500 zainteresovanih, javio se za posao koji je oglasila jedna strana kompanija, a koja je tražila rukovodioca prodaje na radnom mestu u Sarajevu.

U proseku, na oglase koji se nađu na sajtu posao.ba javi se od 200 do 400 kandidata, ali se dogodi da aplicira i više hiljada ljudi.

Poslodavci najčešće traže komercijaliste i trgovce, dok se najveći broj kandidata prijavljuje za radna mesta u kategorijama "prodaja" i "administrativne usluge".

Postoje kandidati koji se po automatizmu javljaju na svaki oglas, bez obzira na to [to ne ispunjavaju tražene uslove konkursa, navode iz agencija, dodajući da su već više godina najtraženija zanimanja ekonomske struke.

Oni koji traže posao, nažalost, nemaju mnogo razloga za optimizam, navodi portal, podsećajući da su u BiH, koja ima oko 3,8 miliona stanovnika, registrovana 550.574 nezaposlena lica. Samo godinu dana ranije taj broj je bio manji za 14.000 ljudi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ekonomska kriza konkurs za posao oglasi za posao nezaposlenost nezaposleni posao traženje posla bosna i hercegovina BiH

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana