Tekst objavljen: 02.04.2013 13:31        


Više od pola miliona građana i firmi u Srbiji koji u prošloj godini nisu izmirili dugovanja za struju, već od sledeće nedelje mogu da očekuju „život u mraku”. Naime, tada počinju najavljena isključenja neplatišama.

Bez struje ostaje 500.000 domova u Srbiji

Razlog za brigu imaju svi koji nisu iskoristili ni poslednju šansu kod Elektroprivrede Srbije da do 31. marta reprogramiraju dug i dobiju otpis kamata.

Na nivou Srbije, ukupan dug za struju iznosi oko 110 milijardi dinara. Kako je ranije najavljivano, EPS je očekivao da će u okviru ove akcije prikupiti oko 37 milijardi dinara od dužnika, a da će po osnovu kamata potrošačima biti otpisano oko šest milijardi dinara. Rok za potpisivanje ugovora je istekao 31. marta. Potrošači koji su potpisali ugovor o reprogramu mogu da plate dug na tri rate, ali i da rastegnu otplatu na dve godine.
Šansu za isplatu dugova bez kamate i u nekoliko rata, od oko 600.000 dužnika koji su ispunjavali uslove, iskoristilo je njih 85.000. Samo u Beogradu je 69.000 građana i oko 7.000 preduzeća dobilo obaveštenje da izmiri dugove za struju, ali je to učinilo tek njih oko 15 odsto, što znači da će oko 59.000 Beograđana od iduće nedelje ostati bez struje ako ne izmire dugovanja.

- Do isteka roka odazvala su nam se 10.953 domaćinstva i njih 1.424 iz kategorije privrede. To je 12.377 neredovnih platiša koji su iskoristili šansu za otpis kamata i reprogram duga. Ostali mogu da očekuju isključenja od sledeće nedelje - poručuju iz EDB.

Kako kažu, još nisu napravili listu prioriteta i ne zna se ko će prvi biti isključen. Sigurno je da isključenja mogu da očekuju i oni koji za struju duguju desetak hiljada i oni čiji se dugovi mere milionima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Dušan Jevremović 08.04.2013 22:03

    Može da se kaže,,LEP GEST DISTRIBUCIJE,,ali nije tako kako se pisalo i najavljivalo.Lično sam gradjanin kojem je dugovanje bilo oko 30.000,00
    platio 5000,00 i kad sam došao na šalter odmah sam dobio odgovor:platite prošlogodišnji račun,i biće vam odbijeno u ovoj godini a na rate NE MOŽE!Po meni je to ista obmana kao i sa njihovim računima(verovatno i najveći matematičar ne bih mogao da pronadje princip i način obračuna).Dokle će gradjani-poreski obveznici da rade i plaćaju za one koji taj porez ne plaćaju pod izgovorom NEMA ili ZNATE,ONI SU ROMI,IZBEGLICE,.....(?)A kada taj isti gradjanin plati porez
    onda distribucija kaže NE MOŽE,a drugima MOŽE!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beograd Elektroprivreda Srbije EPS potrošači struja račun za struju cena struje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana